Bij café De Boon selecteren ze zorgvuldig hun
koffiebonen en branden ze de bonen liefdevol in eigen huis. Dit zorgt voor een
weldadig aroma in de hele zaak. De medewerkers van dit koffiehuis gebruiken alleen de beste ingrediënten omdat ze gepassioneerd geloven in het
creëren van een onberispelijke ervaring.
Ze benaderen het begrip ‘service’ met exact
dezelfde verering. De barista, Bart, onthoudt niet alleen de namen van zijn
vaste klanten maar ook hun koffievoorkeuren. Hij verwarmt ieder kopje en versiert
ieder schoteltje met een tablet uiterst fijne pure chocolade (hij gelooft
namelijk dat dat de smaak bevordert).
In de loungy ruimte staat het meest
comfortabele meubilair. Alle tafeltjes, stoeltjes en
fauteuils zijn op een kordate manier netjes geordend en worden continu schoon
gehouden. Op de grotere tafels ligt een waaier van dagbladen die klanten een kijkje in de wereld gunt. Zo nu en dan trakteert de
eigenaar zijn beste klanten op een plak huisgemaakte appelcake, als waardering
voor hun klandizie.
Er zijn meer cafés die prima koffie serveren,
maar café De Boon gaat verder dan prima koffie. Door de allerkleinste details
belangrijk te maken bieden de medewerkers hun klanten een hemelse ervaring. Zeg
nou eerlijk, als je in je eigen woonplaats zo’n plek zou tegenkomen, zou je dan
nog met minder genoegen nemen?
Overigens, café De Boon is fictief. Als jij
een dergelijk koffiehuis zou openen zou ik zonder enige twijfel direct klant
worden.
Reacties